Kokstad Tannlegepraksis

tannlege-kirurgi.jpg

Unge voksne har ofte problemer med visdomstenner, mens senere i livet dreier det seg om å beholde eller erstatte tapte tenner med tannimplantater. Diagnostisering av slimhinnelidelser eller svulster krever ofte kirurgisk kompetanse.

Tannlege kirurgi

Oral kirurgi og oral medisin er en spesialitet godkjent av Den Norske Tannlegeforening. Fagdisiplinen oral kirurgi og oral medisin omhandler diagnostikk og kirurgisk/medisinsk behandling av sykdommer i munnhulen, kjevene og tilgrensende deler av ansiktet. Sammenhengen mellom oral helse og generell helse har avgjørende betydning for diagnostikk og behandling innen området oral kirurgi og oral medisin.

"Oralkirurgi er et spesialistfelt innom tannhelsetjenesten. En tannlege som er oralkirurg har gått en ekstra utdanning etter tannlegeeksamen. Oral kirurgisk utdanning tar fem år. Spesialister innom oralkirurgi utfører alle typer av kirurgiske behandlinger i munnen."

Eksempler på behandlinger som oralkirurger utfører kan være:

Unge voksne har ofte problemer med visdomstenner, mens senere i livet dreier det seg om å beholde eller erstatte tapte tenner med tannimplantater. Diagnostisering av slimhinnelidelser eller svulster krever ofte kirurgisk kompetanse.Bestill time

Nettsted levert av: