Kokstad Tannlegepraksis

tannbleking.jpg

Gravide og ammende skal etter gjeldende anbefalinger ikke bleke tennene.

Tannbleking hos tannlegen

Synes du at tennene dine er blitt mørkere? Da kan en tannbleking hjelpe deg ved å fjerne misfarging som ligger dypt i emaljen, og gi en frisk og naturlig hvitfarge. Hos oss kan du få det gjort raskt, skånsomt og effektivt ved å kombinere klinikkbleking og hjemmebleking. Våre kunder er av begge kjønn i alle aldre, som ønsker en oppfriskning av smilet.

Hvor lang tid tar det?

Tannbleking innebærer å fjerne misfarging som er tilført fra mat, drikke, røyk/snus og visse medisiner ved hjelp av en kjemisk prosess (oksidering med hydrogenperoksid). Tenner som er gule fra naturens side lar seg ikke bleke på samme måte. Hjemmebleking med tannformer/skinner er den metoden som har vist best resultater på sikt. Det tar generelt 7–14 dager, avhengig av hvor mye misfarging det er i tennene, og hvor dypt det sitter.  

Hvor hvitt blir det?

Mange er engstelige for at resultatet skal bli unaturlig/kunstig hvitt; det gjør det ikke, og du kan når som helst avslutte behandlingen. Den kan også forlenges om du ønsker det. Vi kan ikke forutsi individuelle resultat, da det kommer an på hva misfargingen skyldes, og hvor lett det lar seg oksidere. 

Hvor lenge varer effekten?

Det er individuelt hvor fort tenner tar opp ny misfarging. I gjennomsnitt varer en full blekebehandling 3–5 år, med godt vedlikehold kan det vare enda lenger. Godt vedlikehold vil innebære daglig grundig rengjøring, gjerne bruk av tannkrem som anbefales ifm behandlingen og regelmessig profesjonell puss hos tannpleier/tannlege.

Det er strenger regler for tannbleking

Vi er pålagt å gjøre en full undersøkelse med røntgen før vi kan utføre tannbleking. Hull, løse fyllinger, etc. må i de fleste tilfeller behandles før bleking er forsvarlig.

Kan alle bleke tennene?

I noen tilfeller er ikke bleking tilrådelig, for eksempel dersom du har svært lyse tenner fra før, hvis emaljen er veldig tynn eller hvis tennene er skadet på en måte som har medført fargeforandring fra innsiden. Det er ikke alltid mulig å forutse om dine tenner er misfarget på en måte som lar seg bleke fra utsiden.

Hvem utfører tannblekingen? Kun tannlege og tannpleier har etter de gjeldende direktiver lov å utføre slik behandling. 

Hjemmebleking:

Gjøres med tannskinner som kan brukes igjen og igjen. Vi tar avtrykk av tennene dine og støper skinner i plast. Behandlingstid: 2–4 timer daglig eller over natten. Du kan kjøpe mer blekemiddel hvis du vil forlenge behandlingen (senest 5 mnd etter undersøkelsen.)

Forholdsregler:

Under blekeprosessen bør man holde seg unna sterke fargestoffer - nykvernet espresso, rødvin, røyk, te o.l 

Andre forbehold:



Bestill time

Nettsted levert av: