Kokstad Tannlegepraksis

snorking-problemer-snorkeskinne.jpg

Vi snorker fordi underkjeven og den bløte gane og vevet i halsen slapper av og blokkerer luftveiene når du sover. Hos Kokstad Tannlegepraksis vil du få råd og veilledning om du har problemer med snorking når du sover.

Snorkeskinne hos tannlegen

Snorking er et tiltakende problem med økende alder både for menn og kvinner. Snorking er ikke bare forstyrrende for din partner, men kan være tegn på andre helseplager. Vi har tannleger som kan lage en individuelt tilpasset snorkeskinne som kan redusere snorking og bedre søvnen.

"Vi snorker fordi underkjeven og den bløte gane og vevet i halsen slapper av og blokkerer luftveiene når du sover."

Dette inntreffer spesielt når man sover i ryggleie. Den irriterende snorkelyden oppstår når luften forsøker å trenge forbi det blokkerte området. Snorking er relativt ofte kombinert med søvnapne, dvs midlertidig pustestopp eller meget redusert luftgjennomstrømning og kroppens mulighet til oksygenopptak. Søvnapne har i en rekke vitenskapelige studier vist seg å kunne påvirke helsetilstanden negativt. Det er påvist sammenheng mellom søvnapne og flere medisinske tilstander som hjerte-karsykdommer (f.eks. høyt blodtrykk, hjerteinfarkt, slag), diabetes type 2, mageproblem (f.eks. reflux), hyperlipidemi (høyt kolesterol) og nocturi (ufrivillig vannlating om natten)

Behandling av snorking

For snorking og lett søvnapne er en snorkeskinne en effektiv og helt ufarlig behandlingsmetode. Det er meget viktig at tannlegen som utfører behandlingen har god kompetanse innen odontologisk søvnmedisin og klinisk erfaring med snorkeskinner. Ifølge kunnskapssenterets rapport om snorking/søvnapne er snorkeskinner en vitenskapelig dokumentert behandlingsmetode (Link). I de seneste år er et stort antall vitenskaplige artikler blitt publisert som viser meget god effekt av snorkeskinner. American Academy of Sleep Medicine anbefaler skinne ved snorking og mild til moderat søvnapne (Link).

Snorkeskinner tilpasses individuelt og er komfortabel å bruke. Skinnens virkemåte er at den hindrer underkjeven i å falle bakover under søvn og holder derved luftveiene åpne, som igjen forhindrer både snorking og pustestopp.

snorkeskinne.jpgBestill time

Nettsted levert av: